Search found 13 matches

by shahvicky
Mon Dec 19, 2016 10:13 am
Forum: Waspmote Plug & Sense! [Encapsulated Line]
Topic: Getting: Error calling 'setChannel()' Error calling 'setEncr
Replies: 3
Views: 2672

Re: Getting: Error calling 'setChannel()' Error calling 'set

Hi,

The P&S did not fall. It is still attached to the pole. Neither did it get hit by something as it is an open one-acre farm.

We are using the 802.15.4 protocol.

Regards,
Vivek.
by shahvicky
Sun Dec 18, 2016 12:40 pm
Forum: Waspmote Plug & Sense! [Encapsulated Line]
Topic: Getting: Error calling 'setChannel()' Error calling 'setEncr
Replies: 3
Views: 2672

Getting: Error calling 'setChannel()' Error calling 'setEncr

Hi, We have deployed our Smart Agriculture Waspmote Plug and Sense on the field for the past 3 months and it has been sending data since then. But suddenly last week, it stopped sending data. When we tried to debug, we foud the following error: Error calling 'setChannel()' Error calling 'setEncrypti...
by shahvicky
Thu Sep 29, 2016 12:24 pm
Forum: Waspmote Plug & Sense! [Encapsulated Line]
Topic: Use multiple while(check) loops in void loop()
Replies: 1
Views: 2054

Use multiple while(check) loops in void loop()

Hi, I have a agriculture use case where the waspmotes are deployed in the field. I have to monitor the sensor readings and based on that I have to start irrigation. Normally the sensors will read data and sleep for 30 mins(basically reading data every 30 mins). If the soil moisture reading goes belo...
by shahvicky
Wed Sep 28, 2016 9:00 pm
Forum: Over The Air Programming - OTA
Topic: OTA Multihop not happening
Replies: 3
Views: 4967

Re: OTA Multihop not happening

Hi,

Thanks for the reply :)

I am using XBEE 802.15.4 and trying to send using the below command :

Code: Select all

#./otap -send --file PROG001.hex --mac 0013a2004061097c --mode UNICAST --pid prog001

(where 0013a2004061097c is the waspmote 1 MAC)
by shahvicky
Tue Sep 27, 2016 9:44 pm
Forum: Over The Air Programming - OTA
Topic: OTA Multihop not happening
Replies: 3
Views: 4967

OTA Multihop not happening

Hi, I have been trying out the OTA feature of the waspmote using a meshlium. The DIRECT Access UNICAST method is working fine. I then try to send program to a waspmote1(not in Meshlium's range) through OTA using another waspmote2 which is in range of both the meshlium and the waspmote1 . But is is g...
by shahvicky
Wed Sep 21, 2016 9:39 am
Forum: Sensor Boards
Topic: Convert Soil Moisture Tension to Soil Moisture Content
Replies: 1
Views: 2941

Convert Soil Moisture Tension to Soil Moisture Content

Hi, We are able to get frequency reading from the soil moisture sensor and we can convert that to soil moisture tension using the technical guide. But our requirement is soil moisture content (in %). kindly help me in converting from Soil Moisture Tension to Soil Moisture Content. If you have a spec...
by shahvicky
Thu Aug 04, 2016 1:26 pm
Forum: System and Drivers
Topic: Send and Receive data from Waspmote simultaneously
Replies: 1
Views: 3838

Send and Receive data from Waspmote simultaneously

Hi Dev, I saw that to send data from Meshlium to Waspmote, we need to stop the sensorParserD.sh which will stop receiving data from waspmote. But in our use case we want to send sensor data continuously from Waspmote to Meshlium and then we are handling those data. If there is a threshold breech, th...
by shahvicky
Wed Jul 20, 2016 3:57 pm
Forum: Over The Air Programming - OTA
Topic: Cannot Scan Nodes from Meshlium
Replies: 5
Views: 4158

Re: Cannot Scan Nodes from Meshlium

Yes I substituted 1 instead of "_".
WASPMOTE00000101 is my new id.

Regards,
by shahvicky
Mon Jul 18, 2016 3:38 pm
Forum: Over The Air Programming - OTA
Topic: Cannot Scan Nodes from Meshlium
Replies: 5
Views: 4158

Re: Cannot Scan Nodes from Meshlium

Hi,

I removed the "_" from the waspmote id but I got the same result. (Total Nodes 0..)
by shahvicky
Fri Jul 15, 2016 2:20 pm
Forum: Over The Air Programming - OTA
Topic: Cannot Scan Nodes from Meshlium
Replies: 5
Views: 4158

Cannot Scan Nodes from Meshlium

Hi, I am trying to program a waspmote over the air using the meshlium gateway. Here is the snapshot: meshlium_61a0:~# sensorParserD.sh stop sensorParser.sh: no process killed meshlium_61a0:~# cd /mnt/user/otap/ meshlium_61a0:/mnt/user/otap# ./otap You have to specify one command usage: otap -delete_...