P&S No radio detected

Wireless communications in Waspmote, topologies, node types...
ruggiero
Posts: 37
Joined: Mon Mar 20, 2017 7:24 pm

P&S No radio detected

Post by ruggiero » Fri Sep 22, 2017 1:34 pm

Hi libelium,

I have a P&S Agricolture with Xbee 802.15.4 radio module, when I get time from Meshlium I have a send error. I run "Waspmote_factory_default_code" and I see "No radio detected", if I run "_802_01_configure XBee_basic parameters" code all the parameters are zeros.

How can I solve this problem?

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: P&S No radio detected

Post by libelium-dev » Fri Sep 22, 2017 1:52 pm

Hi,

Did the module work before?

Could you post a image of the sticker at the backside of the P&S?

Regards

ruggiero
Posts: 37
Joined: Mon Mar 20, 2017 7:24 pm

Re: P&S No radio detected

Post by ruggiero » Fri Sep 22, 2017 2:46 pm

The module send correctly the frames to the Meshlium gateway, while the getTimefromMeshlium never gave me the right result.

https://drive.google.com/open?id=0B68N9 ... nRpYy02NEU

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: P&S No radio detected

Post by libelium-dev » Mon Sep 25, 2017 8:52 am

Hi,

What is the distance between the devices? Could you try to decrease the distance?

What API are you using?

Regards

ruggiero
Posts: 37
Joined: Mon Mar 20, 2017 7:24 pm

Re: P&S No radio detected

Post by ruggiero » Mon Sep 25, 2017 1:22 pm

The distance was half meter, they was very close. I use Waspmote Pro IDE with API 028v. Maybe when I use "Waspmote_factory_default_code" it should be modified before run it?

P.S. sorry maybe this topic should be in P&S section

Regards

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: P&S No radio detected

Post by libelium-dev » Tue Sep 26, 2017 9:09 am

Hi,

Are you using this function to set the time?

Code: Select all

error = xbee802.setRTCfromMeshlium(MESHLIUM_ADDRESS);
In this case please to enlarge the distance. If your nodes are a few centimetres, maybe you are suffering a near effect field. You can enlarge to one or two meters the distance to avoid the near filed effect that can be causing the packet loss.

Regards

ruggiero
Posts: 37
Joined: Mon Mar 20, 2017 7:24 pm

Re: P&S No radio detected

Post by ruggiero » Tue Sep 26, 2017 1:20 pm

Hello,

Yes and I'm using yours exemple code. Now I try to enlarge the distance as you suggest, but anyway is it normal that when I run "Waspmote_factory_default_code" I see "no radio detected"?

Regards

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: P&S No radio detected

Post by libelium-dev » Wed Sep 27, 2017 10:15 am

Hi,

It is a weird issue. Can you send data to Meshlium but the default code don't detect the module? Did the module work before? What API are you using? Sorry for asking so many questions, we are trying to figure out what could be happening.

Regards

ruggiero
Posts: 37
Joined: Mon Mar 20, 2017 7:24 pm

Re: P&S No radio detected

Post by ruggiero » Thu Sep 28, 2017 12:32 pm

Hi,
libelium-dev wrote:
Wed Sep 27, 2017 10:15 am
Can you send data to Meshlium but the default code don't detect the module?
yes
libelium-dev wrote:
Wed Sep 27, 2017 10:15 am
Did the module work before? What API are you using?
From the first test xbee802.setRTCfromMeshlium(MESHLIUM_ADDRESS) return 1, so according with yours API it's a "error sending timestamp request".
I'm using API v028.

When I turn off Waspmote P&S, RTC should loose its time, is it true? I ask this because I see that Waspmote set RTC from Meshlium but the function setRTCfromMeshlium(MESHLIUM_ADDRESS) return instead a wrong value.


I would to thoroughly test this feature, beause it's very important in my project.

ruggiero
Posts: 37
Joined: Mon Mar 20, 2017 7:24 pm

Re: P&S No radio detected

Post by ruggiero » Fri Sep 29, 2017 10:19 am

Hi,
ruggiero wrote:
Thu Sep 28, 2017 12:32 pm
... I see that Waspmote set RTC from Meshlium but the function setRTCfromMeshlium(MESHLIUM_ADDRESS) return instead a wrong value.

Sorry for the misunderstanding, the timings that I saw yesterday were an old value. The problem persist, I can't set RTC form Meshlium.. What tests can I do to resolve this problem?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest