PT1000 sensor used with Agriculture PRO?

New sensors integration, sensor boards usage...
Post Reply
Wirthm_U
Posts: 90
Joined: Tue Jan 31, 2012 2:57 pm

PT1000 sensor used with Agriculture PRO?

Post by Wirthm_U » Sat May 11, 2019 9:03 pm

My PT1000 sensor in combination with the Agriculture PRO board gives me readouts around 5681.96. Is there a calculation to be done to convert it to degrees celsius? The air temperature probe currently shows 7.11 degrees celsius.

Thank you for your support

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: PT1000 sensor used with Agriculture PRO?

Post by libelium-dev » Mon May 13, 2019 9:17 am

Hi,

Do you have P&S or Waspmtoe OEM?

What code and API are you using to read the sensor? Did you test the sensor individually?

If you use the PT1000 example it should show the value in ºC
http://www.libelium.com/development/was ... r-reading/

Regards

Wirthm_U
Posts: 90
Joined: Tue Jan 31, 2012 2:57 pm

Re: PT1000 sensor used with Agriculture PRO?

Post by Wirthm_U » Mon May 13, 2019 11:47 pm

I have a P&S version (Waspmote v12).

I am using the following command to read the sensor:

Code: Select all

fPT1000 = SensorAgrv20.readValue(SENS_AGR_PT1000);

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: PT1000 sensor used with Agriculture PRO?

Post by libelium-dev » Tue May 14, 2019 11:07 am

Hi,

What is the serial ID of the node?

What API are you using?

In what socket is the sensor connected?

Did you buy the pt1000 sensors in the same order than the node?

Regards

Wirthm_U
Posts: 90
Joined: Tue Jan 31, 2012 2:57 pm

Re: PT1000 sensor used with Agriculture PRO?

Post by Wirthm_U » Sat May 18, 2019 9:53 pm

Serial ID of the node: 403470039
API Version: v033
Socket: B
The first PT1000 was bought together with the node and showed the same behaviour. I then had to replace it with a new one because the cable has been destroyed by rodents

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: PT1000 sensor used with Agriculture PRO?

Post by libelium-dev » Mon May 20, 2019 10:57 am

Hi,

The PT1000 sensor that you ordered in January isn't compatible with v12 devices, it is for Agriculture v15. Please contact your sales agent indicating that you need a PT1000 for v12 devices for more information.

Regards

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest