XBEE

MIKron
Posts: 23
Joined: Wed Feb 27, 2019 9:20 am
Company: Ability

XBEE

Post by MIKron » Wed Mar 13, 2019 9:20 am

Good day!

We have tried an example from 03.Communication\XBEE\XBEE_802\_802_01_configure_XBee_parameters . There are Serial Monitor :

Image

What could be cause?

MIKron
Posts: 23
Joined: Wed Feb 27, 2019 9:20 am
Company: Ability

Re: XBEE

Post by MIKron » Wed Mar 13, 2019 9:21 am

Battery fully charged, i suppose, and connected. :D

MIKron
Posts: 23
Joined: Wed Feb 27, 2019 9:20 am
Company: Ability

Re: XBEE

Post by MIKron » Wed Mar 13, 2019 9:23 am

Also I have added output of error code for 'setChannel' . Error code is 2 . What this error code means?

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: XBEE

Post by libelium-dev » Wed Mar 13, 2019 5:56 pm

Hi,

Do you have P&S or Waspmote OEM? Is your device v12 or v15 version?

Could you please upload to the node the default code and copy here the output through the serial monitor?
http://www.libelium.com/development/was ... test-code/

Regards

MIKron
Posts: 23
Joined: Wed Feb 27, 2019 9:20 am
Company: Ability

Re: XBEE

Post by MIKron » Thu Mar 14, 2019 5:21 am

I think we have Waspmote OEM v1.5 .

There are serial monitor and some images of device :

Image
Image
Image

Why there is "No radio module detected" error?

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: XBEE

Post by libelium-dev » Thu Mar 14, 2019 12:16 pm

Hi,

It seems that the module is misconfigured? Do you have a xbee gateway (or xbee to uart converter) to check the configuration through xctu app in an easy way?

Regards

MIKron
Posts: 23
Joined: Wed Feb 27, 2019 9:20 am
Company: Ability

Re: XBEE

Post by MIKron » Thu Mar 14, 2019 12:22 pm

Yes. We already tried to configure it :

Image Image Image Image Image

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: XBEE

Post by libelium-dev » Fri Mar 15, 2019 12:14 pm

Hi,

We don't see anything wrong in the configuration parameters. Anyway, please try to set the module to default settings (Default button and then Write button) and configure BD Interface Data Rate to 115200[7] and AP API Enable to API enabled w/PPP[2]. Remember to press write button after that.

Then connect the module to waspmote and upload the default code to the node. Is the module detected? Do you use the last API v039?
http://www.libelium.com/development/was ... lications/

What is the firmware version of the module?

Regards

MIKron
Posts: 23
Joined: Wed Feb 27, 2019 9:20 am
Company: Ability

Re: XBEE

Post by MIKron » Fri Mar 15, 2019 2:05 pm

Hi,

Please say me if I wrong, but there are settings of Waspmote Gateway and we have an error on Waspmote? Where is connection? Or I doesn't understand something?

Image

Is picture above means that node connected to gateway? Or we need some additional actions to connect gateway and main device? Gateway is the just a receiver for XBEE, right?

In IDE I see API v038 on board.

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: XBEE

Post by libelium-dev » Mon Mar 18, 2019 11:16 am

Hi,

Please configure the two XBee modules using the USB gateway with the configuration that we said in our above message. Are the modules detected by waspmote when you connect them to Waspmote and the default code is running?

Once the modules are configured with the same parameters you can send data from waspmote to gateway using the example code to send data.
http://www.libelium.com/development/was ... d-packets/

Regards

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest