OTA WaspXBee900

Using OTA functions with Waspmote
Post Reply
emanuellibo
Posts: 4
Joined: Mon Jan 15, 2018 10:26 pm
Company: Motti Mobile Mexico,

OTA WaspXBee900

Post by emanuellibo » Wed Jan 17, 2018 2:49 am

Hello

I'm doing the following steps

Step 1 compile

//Code example
#include <WaspXBee900.h>

#define key_access "LIBELIUM"
#define id_mote "WASPMOTE00000001"

int answer;

void setup()
{
USB.ON();
USB.println("OTA_04_900 example");

// Write Authentication Key to EEPROM memory
Utils.setAuthKey(key_access);

// Write Mote ID to EEPROM memory
Utils.setID(id_mote);

// Initialize XBee module
xbee900.ON();
delay(500);
// CheckNewProgram is mandatory in every OTA program

xbee900.checkNewProgram();

}

void loop()
{
// Check if new data is available
if( xbee900.available() )
{
xbee900.treatData();
// Keep inside this loop while a new program is being received
while( xbee900.programming_ON && !xbee900.checkOtapTimeout() )
{
if( xbee900.available() )
{
xbee900.treatData();
}
}
}

// Blink LED1 while messages are not received
Utils.setLED(LED1,LED_ON);
delay(1000); // delay(2000); // delay(4000);
Utils.setLED(LED1,LED_OFF);
delay(1000); // delay(2000); // delay(4000);
}
//
I generate the binary

Step 2
I charge it in meshium ftp

Step 3

I modify the flashing time of the led and generate the binary, I upload it again in the fthl of meshlium. But nothing happens

Step 4
restart the waspmote module, restart the meshlium module and nothing

Is there a step that I'm missing?

thanks, i wait your answer.

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: OTA WaspXBee900

Post by libelium-dev » Wed Jan 17, 2018 9:32 am

Hi,

Did you run the commands explained here? Could you post the output of the shell?
http://www.libelium.com/downloads/docum ... df#page=26

Regards

emanuellibo
Posts: 4
Joined: Mon Jan 15, 2018 10:26 pm
Company: Motti Mobile Mexico,

Re: OTA WaspXBee900

Post by emanuellibo » Fri Jan 19, 2018 12:23 am

Hi, I do not have the password for the meshlium module. How can I ask?

regards

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: OTA WaspXBee900

Post by libelium-dev » Fri Jan 19, 2018 9:35 am

Hi,

You can find the default passwords in the Meshlium Technical Guide
http://www.libelium.com/downloads/docum ... _guide.pdf

Regards

emanuellibo
Posts: 4
Joined: Mon Jan 15, 2018 10:26 pm
Company: Motti Mobile Mexico,

Re: OTA WaspXBee900

Post by emanuellibo » Wed Jan 24, 2018 12:10 am

Hello

I can now access the meshlium module

what is the path for the OTA application?

-----Use this example of documentation, but I did not get results.

root@meshliume80c:~# ./otap -scan_nodes
-bash: ./otap: No such file or directory
root@meshliume80c:~# ^C
root@meshliume80c:~#
root@meshliume80c:~# ./otap -scan_nodes
-bash: root@meshliume80c:~#: command not found
root@meshliume80c:~# ls
clean.sh minicom.log nohup.out
root@meshliume80c:~# cd ..
root@meshliume80c:/# ls
CHANGELOG README.live-cd bin dev home lib lib64 lost+found mnt proc root rw srv test.conf tmp v vmlinuz voyage.dpkg-l

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: OTA WaspXBee900

Post by libelium-dev » Wed Jan 24, 2018 9:10 am

Hi,

We are sorry for the confusion. We have just checked that you have P&S v15 and Meshlium v4, so OTA feature isn't available in these devices. OTA with xbee is not supported anymore with v15 generation.

Regards

emanuellibo
Posts: 4
Joined: Mon Jan 15, 2018 10:26 pm
Company: Motti Mobile Mexico,

Re: OTA WaspXBee900

Post by emanuellibo » Wed Jan 24, 2018 4:55 pm

Hello

what is your recommendation to use xbee OTA and module meshlium ?

I wait your answer.

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: OTA WaspXBee900

Post by libelium-dev » Thu Jan 25, 2018 10:13 am

Hi,

We are sorry but we didn't develop anything to perform OTA with XBee modules and Meshlium v4. OTA is only avaliable through WiFi or 4G in v15 devices.

Regards

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest