Computer does not recognize Waspmote v15

Post Reply
jjfernandez
Posts: 5
Joined: Thu Jul 25, 2019 12:25 pm
Company: ArcelorMittal

Computer does not recognize Waspmote v15

Post by jjfernandez » Thu Jul 25, 2019 3:10 pm

Hi.

We have recently purchase a Waspmote v15. The problem comes when we connect it to the computer, as it doesn't recognize it at all. We tried with 2 different computers, both with Windows 10, and the result is the same. Drivers do not install and we cannot see any new device in Device Manager.

I don't know if it has to do, but the original cable that it was included does not work at all: the leds on the board do not switch on. If we use different mini usb cable we have, the leds turn on but nothing happens. The Waspmote is connected to the battery as well.

Thank you!

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: Computer does not recognize Waspmote v15

Post by libelium-dev » Fri Jul 26, 2019 7:12 am

Hi,

When you say that leds turn on, Do you see the led near USB connector on? That would mean that 5V supply of USB port are reaching Waspmote.

If you press the reset button with the battery connected and on-off switches in ON, do you see Waspmote resetting? The green led should blink after pressing the button. This would say that the microcontroller is alive and the bootloader is working.

If the mini USB cable does not turn on any led, then it is broken.

Finally, can you send us two pictures of the Waspmote board to try to identify a possible hardware issue?

jjfernandez
Posts: 5
Joined: Thu Jul 25, 2019 12:25 pm
Company: ArcelorMittal

Re: Computer does not recognize Waspmote v15

Post by jjfernandez » Fri Jul 26, 2019 8:18 am

Hi again
libelium-dev wrote:
Fri Jul 26, 2019 7:12 am
When you say that leds turn on, Do you see the led near USB connector on? That would mean that 5V supply of USB port are reaching Waspmote.
Yes. With the second cable yes
libelium-dev wrote:
Fri Jul 26, 2019 7:12 am
If you press the reset button with the battery connected and on-off switches in ON, do you see Waspmote resetting? The green led should blink after pressing the button. This would say that the microcontroller is alive and the bootloader is working.
Yes it does it
libelium-dev wrote:
Fri Jul 26, 2019 7:12 am
Finally, can you send us two pictures of the Waspmote board to try to identify a possible hardware issue?
How I can attach/ send the pictures?

jjfernandez
Posts: 5
Joined: Thu Jul 25, 2019 12:25 pm
Company: ArcelorMittal

Re: Computer does not recognize Waspmote v15

Post by jjfernandez » Fri Jul 26, 2019 8:21 am

Image

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: Computer does not recognize Waspmote v15

Post by libelium-dev » Fri Jul 26, 2019 1:53 pm

Hi,

Please try to install the latest FTDI drivers
http://www.ftdichip.com/Drivers/D2XX.htm

Moreover, if you have troubles installing FTDI drivers and your computer is unable to recognize Waspmote, please follow the installation guide for your operating system on your next link
https://www.ftdichip.com/Support/Docume ... Guides.htm

Could you please send two detailed images of Waspmote, top and bottom part? So we will check if any component is damaged.

Regards

jjfernandez
Posts: 5
Joined: Thu Jul 25, 2019 12:25 pm
Company: ArcelorMittal

Re: Computer does not recognize Waspmote v15

Post by jjfernandez » Wed Jul 31, 2019 11:38 am

Drivers are installed. Anyway, it is not that the computer detects and unknown device / no drivers. Computer detects nothing. We got another Waspmote and it works in the same computer...

Image

Image

libelium-dev
Posts: 27967
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: Computer does not recognize Waspmote v15

Post by libelium-dev » Wed Jul 31, 2019 2:26 pm

Hi,

If there is a Waspmote that is detected properly in the computer and other Waspmotes don't work it seems there is some hardware issue.

Please fill the RMA form and we will contact you to solve the problem.

Regards

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests