Wifi connection with Meshlium not working well

How to configure Meshlium or use the Manager System
mpikabea
Posts: 49
Joined: Wed May 03, 2017 9:21 am

Wifi connection with Meshlium not working well

Post by mpikabea » Wed May 03, 2017 2:50 pm

Hi there,

I am facing an issue with the Wifi connection from my laptop to the Meshlium device. I turned on the device, the signal appears in my Wifi list, but continiously is dissapearing and appearing, disconnecting my laptop from Meshlium. And suddenly, the signal dissappears permanently, until I reboot the device.

What could be a problem here?

libelium-dev
Posts: 26427
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: Wifi connection with Meshlium not working well

Post by libelium-dev » Wed May 03, 2017 2:59 pm

Hi mpikabea,

Which kind of Mershlium do you have? Can you tell us the version of your ManagerSystem?

You can view the ManagerSystem version on Help menu > About > Version

Paste here your version.


Best regards

mpikabea
Posts: 49
Joined: Wed May 03, 2017 9:21 am

Re: Wifi connection with Meshlium not working well

Post by mpikabea » Wed May 03, 2017 3:34 pm

Hi there,

The version of Meshlium is Extreme. The version of the Manager System is 4.0.1.

Meshlium Manager System v.4.0.1 US
Serial number: 17037084938517

I have tried to upgrade the Manager System to 4.0.3, but the following error appears:

Error downloading files: Bad checksum file - Version 4.0.2

Thank you for your support.

Mikel

libelium-dev
Posts: 26427
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: Wifi connection with Meshlium not working well

Post by libelium-dev » Thu May 04, 2017 9:40 am

Hi mpikabea,

It seems downloading files failure. Please, ensure your internet connection is stable (are you using a 3G connection?).

Reboot your Meshlium and try again with an stable internet connection. Update process may take a long time, be patient.

If error persist, please take an snapshot and share it with us.


Best regards!

mpikabea
Posts: 49
Joined: Wed May 03, 2017 9:21 am

Re: Wifi connection with Meshlium not working well

Post by mpikabea » Thu May 04, 2017 10:24 am

Hi there,

The connection is stable, I have connected through cable and a switch. I have a good connection to Internet too. I have tried rebooting the device, but nothing changed.

Here you have the snapshot:

http://i64.tinypic.com/29e54p5.jpg

Regards.

mpikabea
Posts: 49
Joined: Wed May 03, 2017 9:21 am

Re: Wifi connection with Meshlium not working well

Post by mpikabea » Thu May 04, 2017 10:27 am

Sorry, the before image's link was wrong.

Image

libelium-dev
Posts: 26427
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: Wifi connection with Meshlium not working well

Post by libelium-dev » Thu May 04, 2017 11:46 am

Hi mpikabea,

We have fix some network issues here. Please try again to download.

Regards

radim
Posts: 24
Joined: Wed Apr 12, 2017 9:29 am

Re: Wifi connection with Meshlium not working well

Post by radim » Fri May 19, 2017 6:21 pm

Hello guys,

I have the same issue with WiFi connection to the Meshlium as mpikabea. I did a succesful upgrade from 4.0.2 to 4.0.3. But the problem is still there. Any other idea please ?

Here is Meshlium info screenshot:
http://imgur.com/a/ZXZrr

Thanks,

Radim

libelium-dev
Posts: 26427
Joined: Mon Sep 28, 2009 1:06 pm

Re: Wifi connection with Meshlium not working well

Post by libelium-dev » Mon May 22, 2017 9:07 am

Hi radim,

Please, open a web browser and go to this page, this page executes an internal test. Ensure your LAN connection is stable.

http://<your_IP>/MeshliumInfo/?start_check=1

Press start and wait for the procedure finished. Download the report and paste here to analize them.

Best regards.

radim
Posts: 24
Joined: Wed Apr 12, 2017 9:29 am

Re: Wifi connection with Meshlium not working well

Post by radim » Mon May 22, 2017 9:19 am

Morning guys,

here is the report from Meshlium. Although it says wifi AP card is working, I'm unable to connect to it - I'm testing it with two different PC and Macbook to avoid any local PC issues. Only wired connection is working currently.


*************************************************************************
****** Meshlium Hardware Check report ******
*************************************************************************

*************************************************************************
Meshlium Label Information
-------------------------------------------------------------------------
Hardware Model ** Meshlium 4G 802.15.4 AP EU
Radio Interfaces ** 4G, 802.15.4, AP
Serial ** 17095101159520
ManagerSys ver ** 4.0.3
Ethernet MAC ** 00:0d:b9:44:f9:c4
Wifi AP MAC ** 04:f0:21:2c:74:97
Wifi AP ESSID (hostname) ** meshliumf9c4
RF module in socket1 ** 802 - MAC 0013A20041678AFC
*************************************************************************
*************************************************************************
**** Starting Checkings ****
-------------------------------------------------------------------------

Testing WiFi AP card:
Number of Wifi cards in the system: 1
Running iwconfig wlan0:
wlan0 IEEE 802.11abgn Mode:Master Tx-Power=30 dBm
Retry short limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Power Management:on

Wifi AP card detected and working.
-------------------------------------
Testing XBee 802.15.4 module plugged in socket1:
Scanning port /dev/socket1 for Xbee devices
atdd reply: 10000
Detected XBee 802.15.4
RF module in socket1 detected and working.
-------------------------------------
Testing 4G modem:
Port /dev/modem2 found
Detected Telit modem:
Array
4G modem detected and working.
-------------------------------------
Testing USB1:
Error: USB not detected. The drive is not properly inserted or the port is experiencing issues.
Error: USB not detected. The drive is not properly inserted or the port is experiencing issues.


Best,

Radim

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests